© Youri Dirkx


© Veerle Vercauteren


© Lisa Matthys


Focus

Lisa Matthys

Het sterk sociale engagement van beeldend kunstenaar Lisa Matthys (°1982) vertaalt zich in videowerk, fotografie en documentaires waarin kinderen vaak de hoofdrol spelen. Op die manier stelt ze verschillende politieke en/of sociale contexten aan de kaak. Haar werk situeert zich tussen kunst, sociale praktijk, buurtwerking en educatie en zoekt de grenzen op van installatie- en participatieve kunst.

Momenteel werkt zij in opdracht van KANAL aan het sociaal-artistieke project ‘The Museum of Innocence’, een architecturaal bouwwerk op intuïtieve manier geconstrueerd door kinderen (en in verdere samenwerking met Dear Pigs). Zij onderzoekt eveneens hoe de representatie van de museale collectie binnen dit project als soundscape kan ‘getoond’ worden.

Met Kasper Demeulemeester exploreert zij binnen de Gallait-residentie het idee om een winkel te realiseren. Daar sluit haar sculpturaal ‘verpakkingswerk’ bij aan dat ze o.a. verder met een buurtschool zal ontleden. Met dit project wil ze kinderen op speelse wijze confronteren en doen nadenken over o.a. massaproductie.